У тісто можна додати не лише сухофрукти (курагу, чорнослив, родзинки і т.д.), а й горіхи. Приготувати цей смачний кекс не складе труднощів, а смак вас неодмінно порадує!
Ароматний десерт із насиченим, яскравим смаком, готується дуже просто та швидко.
Склад:
- Суміш з горіхів та сухофруктів — 300-400 г (волоські горіхи, курага, родзинки, чорнослив, сушена журавлина та інжир)
- Яйця – 2 шт.
- Вода – 100 мл
- Цукор – 6 ст. л.
- Борошно – 6 ст. л.
- Розпушувач — 1/2 ч. л.
- Ванільний цукор – 1/2 пакетика;
Приготування:
- Крок 1: Курагу, горіхи, інжир та чорнослив порізати на шматочки і перемішати з рештою сухофруктів.
- Крок 2: Яйця збити віночком з цукром, всипати борошно з розпушувачем, перемішати і додати суміш із сухофруктами та горіхами. Перемішати.
- Крок 3: Перекласти масу в змащену олією форму для кексу і відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Готовий кекс трохи остудити, витягти з|із| форми, нарізати і подавати до чаю.