Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк за допомогою вправ вирівняти хребет

Як за допомогою вправ вирівняти хребет

Этот материал также доступен на русском языке
При гарній поставі всі м'язи тіла працюють оптимальним чином, кінцівки рухаються у повному діапазоні без обмежень, а вага тіла розташовується над стопами, забезпечуючи ідеальний баланс.

Коли ж постава псується, у тілі виникає дисбаланс: одні м’язи коротшають, інші слабшають і подовжуються. Згодом нове положення фіксується мережею фасцій — сполучною тканиною, що оточує та пронизує всі м’язи та органи.

Тіло починає працювати неефективно, збільшується навантаження на зв’язки, сухожилля та м’язи, псується почуття рівноваги. Згодом структури зношуються, обмежується діапазон рухів та виникає біль.

Понад те, постава може проводити психічний стан людини. Наприклад, в одному дослідженні виявили, що більш рівне положення спини знижує рівень втоми, тривожності та депресії та покращує загальний емоційний фон.

Виконуйте вправу «золота рибка» – одна з найкращих вправ для хребта. Крім того, що виправиться постава, значно поліпшується циркуляція крові і робота кишечника.

ПІДГОТОВКА ДО ВПРАВИ

Ляжте на спину, на рівну поверхню – підлогу або ліжко. Руки витягніть за головою, а ноги потягніть уперед якнайдалі, ніби розтягуючи тіло.

ВПРАВА

1. Витягніть ноги, носки на себе, долоні схрестіть і заведіть їх за шийні хребці. Вийде ніби чаша, що обіймає шию ззаду і підпирає потилицю. Натискайте потилицею на свої руки. Носки тягніть на себе, а п’яти – вперед. Ви витягнуті – підколінна частина ноги тягнеться до підлоги.

Це все було заздалегідь, а тепер починається виконання.

2. Швидко нахиляйте складені разом ступні вправо-вліво, ніби роблячи жест «До побачення» – тільки не рукою, а ногами. Одночасно схожі рухи робіть потилицею. Від цього захитається, завібрує все тіло. Потилицею натискайте на руки – щоб не зрушили хребці. Свідомо ви рухаєте тільки ступнями та потилицею, але від цього виляє все тіло. Ви схожі на рибку. Ваші руки, лікті притиснуті до підлоги, як плавці. Виконуйте вправу близько 2 хвилин.

Не засмучуйтеся, якщо у вас одразу не вийде. Нехай не з першої спроби, але ви навчитеся!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні