П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи може сало зашкодити здоров'ю?

Чи може сало зашкодити здоров’ю?

Этот материал также доступен на русском языке
У 100 грамах сала 89 грамів припадає на жир – тому багато прихильників здорового харчування його не їдять. Однак дієтологи переконані: сало в раціоні є необхідним.

У салі, незважаючи на його жирність, міститься безліч необхідних організму вітамінів, макро- та мікроелементів. За словами лікарів, вживання свинячого сала допомагає зробити імунітет міцнішим, а також покращує мозкові функції, у тому числі знижує ризик хвороби Альцгеймера.

Позитивно діє свиняче сало і на судинну систему – активує виведення з організму холестерину. Крім того, сало містить багато антиоксидантів, і у людей, які вживають його час від часу, знижується ймовірність виникнення онкологічних захворювань.

СКІЛЬКИ З’ЇСТИ?

ієтологи рекомендують з’їдати не більше одного-двох шматочків сала на день. Засвоїтися його жирам в організмі допоможуть зелень і чорний хліб.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура і печінки, а також тим, хто страждає на атеросклероз, серцеві порушення, ожиріння , від сала краще все ж таки відмовитися.

Нове на сайті