Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВченим ясно: кішки роблять нас здоровішими, знижують стрес і кров'яний тиск

Вченим ясно: кішки роблять нас здоровішими, знижують стрес і кров’яний тиск

Этот материал также доступен на русском языке
Кішки є улюбленими домашніми тваринами неймовірної кількості людей. Виходить, тепер можна офіційно сказати, що вони ще корисні для нашого здоров'я, що випливає з деяких досліджень.

Перше, що ви, можливо, чули, це те, що муркотання кішок прискорює загоєння травм.

Походження цього звуку поки не ясно, але їх муркотання сприяє одужанню і самих себе, і людей. Мурликання вібрує в певному діапазоні, сприятливому для цієї мети. Частота становить від 25 до 150 герц.

Кішки муркочуть, щоб відновити свої м’язи і кістки. Ця частота також допомагає людям.

Інший спосіб, яким кішки допомагають нам, – це зниження стресу.

Дослідження показують, що власники кішок менш схильні до стресу. Цікаво, що власники собак перебувають на другому місці. У університеті Міннесота вчені з’ясували, що домашні кішки корисні для серця. Люди, у яких їх немає, на 40% частіше страждають від серцевих нападів.

Дослідники пов’язують цей ефект саме зі спокоєм та відсутністю занепокоєння, які забезпечують кішки. Вони є факторами, які позитивно впливають на серцево-судинні проблеми.

Звісно, це досить цікаві факти. У жодному разі не йдеться про рекомендації з лікування та профілактики. Просто це ще кілька причин, щоб радіти, що у нас є кішка, або щось, що переконає нас завести її, якщо її немає.

Можна сказати, що існує зв’язок між тим, чи є у вас кішка, і якістю вашого повсякденного життя.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні