П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачДо читачів газети «На пенсії»: про ціну, правду та мову

До читачів газети «На пенсії»: про ціну, правду та мову

Этот материал также доступен на русском языке
Усі наші читачі - це друзі газети та сайту. Так редакційний колектив сприймає стосунки «газета – читач» ось вже протягом 17 років.

Тому якщо виникають питання, то ми чесно на них відповідаємо. Сьогоднішні відповіді – на питання про майбутнє, про 2023 рік.

Чи планує редакція випускати газету весь 2023 рік?

Чесно кажучи, це питання для нас було трохи несподіваним. Адже ми в дуже складному 2022 році не давали підстав сумніватися в цьому. А в наступному – і поготів. Але виникло питання з декількох телефонних дзвінків наших читачів. Останній – з Житомирської області. Листоноша відмовляла нашого читача передплачувати «На пенсії», мотивуючи тільки їй відомими припущеннями, що ми можемо не виходити. Скажемо різко: брехня! На щастя, таких співробітників «Укрпошти» – одиниці. Переважна більшість листонош знає нас майже два десятки років і знає наш підхід до справи. Ми завжди турбуємося про те, щоб кожен екземпляр газети був донесений до читача і це було зроблено вчасно.

Редакція працює в Одесі. І навіть сьогоднішні відключення світла не завадили нам випускати газету. А деякі наші журналісти пишуть матеріали з Києва, Дніпра і навіть з-за кордону.

Газета «На пенсії» друкується в двох містах – у Тернополі та Києві. А розповсюдження йде по всій території України, окрім окупованих.

Якою мовою буде виходити газета?

Українською – за законом, і це не обговорюється.

Чи будемо робити паралельний випуск російською? Так, ми це плануємо. І в передплатному Каталозі є індекси «На пенсії» російською мовою. Від чого це залежить? Від Збройних сил України і нас з вами. Російськомовні читачі газети в переважній більшості живуть на сході та півдні України. Визволяємо території, з’являється потреба в російськомовному накладі, рахуємо, друкуємо – такий алгоритм.

Окремо – про Одеську область. Газета «На пенсії. Одеса» місцевої реєстрації та сфери розповсюдження виходить і виходитиме у 2023 році російською. Передплатний індекс 76385 у Каталозі Одеської області. Це передбачено законом. Але якщо наш читач з Одеси та області хоче читати газету «На пенсії» українською, то це також можливо. Достатньо передплатити газету за індексом 86621 у Каталозі видань України.

Якою буде ціна на газету в 2023 році?

Для передплатників на весь 2023 рік ціна не зміниться. Хтось передплатив за пільговою, хтось – за акційною або звичайною ціною – вони не будуть збільшуватися.

Якщо передплатили газету на перші півроку, то гарантувати незмінність ціни у другому півріччі ми не можемо. Все залежатиме від ситуації в країні. І ми про це говоримо чесно.

Що з магазинами, кіосками та іншою роздрібною торгівлею? З січня ціна буде вищою. Мінімум – 6 гривень. Але в різних регіонах продавці встановлюють свої ціни. Навіть зараз є і 7 гривень, і 8 гривень. Це їхнє право, і ми не можемо впливати на ціноутворення. Гарантована редакцією ціна – тільки за передплатою. Тому ми і рекомендуємо: передплачуйте на пошті, у листоноші або онлайн на сайті «Укрпошти». Ще є тиждень для цього.

Ми впевнені, що наше з вами спілкування на сторінках газети «На пенсії» триватиме ще не один рік.

Разом до Перемоги!

Редколегія газети «На пенсії»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні