П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯкі домашні рослини найкраще ростуть у тісних горщиках?

Які домашні рослини найкраще ростуть у тісних горщиках?

Этот материал также доступен на русском языке
Є рослини, які погано ростуть у невеликих горщиках, а є й такі, що не бояться тісноти.

При догляді за кімнатними квітами потрібно враховувати не лише любов до світла чи непереносимість перезволоженого ґрунту, а й розмір горщика, пише Ukr.Media.

Є кілька рослин, яким зручніше у тісноті, ніж у великих горщиках, у яких їх коріння займають 20-30% від загального місця.

Сансевієрія

Рослина чудово почувається в широкому, але не глибокому горщику. Коріння у сансевієрії розростається вшир. Коли вони з’являються на поверхні, це означає, що час пересаджувати.

Молочай

Рослина відмінно почувається, коли коріння досягає дна горщика, в якому є дренажний отвір. Пересаджувати молочай потрібно раз на рік, а дорослі екземпляри – не частіше ніж раз на 2 роки.

Фікус

Квітникарі розміщують рослину в тісному горщику, щоб уникнути гниття коріння. Коли фікус знаходиться у просторій ємності, починається активний розвиток підземної частини з метою заповнити весь горщик. У цей момент надземна частина розвивається мізерно.

Фіалки

В обмежених умовах фіалки краще цвітуть. Тільки зрідка їх потрібно пересаджувати, паралельно видаляючи коріння, що підгнило.

Бальзамін

Квітка відрізняється слабкою кореневою системою. У великому горщику рослина прагне наростити підземну частину на шкоду зеленій масі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні