В результаті кісткова тканина всередині суглоба стає щільною, на ній утворюються порожнини та патологічні нарости (остеофіти). Поступово щілина між суглобами звужується і заростає, і вони втрачають рухливість.
Найчастіше хвороба розвивається у людей віком 45 – 50 років і більше. Найбільш поширена форма патології – деформуючий артроз, при якому уражаються тазостегнові, колінні та гомілковостопні суглоби, зап’ястя та кисті рук.
Правильно підібране харчування допоможе покращити стан.
№1. Регулярне вживання варенного рика дуже добре очищує сустави. Рис має власність «витягувати» солі, які відкладилися в суставах.
№2. Βключіть у свій раціон харчування салат з чорної та зеленої редьки (100 грам на день). Тривалість курсу становить 3 тижні.
№3. Беремо 2 ч. ложки яблучного оцту, дві ложки натурального меду і розчиняємо в склянці води. Споживаємо по дві склянки в день протягом десяти днів.
№4. Кип’ятимо 5 лаврових листів протягом п’яти хвилин в 280 мл води. Охолоджуємо полчака і розведемо одну столову ложку відтвору в одному шклянці води. Споживаємо по склянці на годину протягом п’яти днів.
№5. Пийте чай з петрушки і сельдерея. Тривалість курсу 12 днів.