Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зігрітися у холодній квартирі?

Як зігрітися у холодній квартирі?

Этот материал также доступен на русском языке
Зігрітися у квартирі, в якій багато годин немає електрики та опалення – непросте завдання. Багато додаткових обігрівачів живляться електрикою, а значить включити їх буде неможливо.

Однак є прості поради, які допоможуть підтримувати комфортну температуру у приміщенні та не дадуть вам замерзнути.

1. Дотримуйтеся правил багатошаровості: надягайте відразу кілька теплих речей з натуральних тканин, в’язані речі, теплі шкарпетки.

2. Утепліть приміщення: перевірте, чи не дме з вікон або дверей. За необхідності – закрийте «дірки», щоб тепло не йшло з приміщення. Також важливо пам’ятати: меблі, які стоять впритул до батарей, перешкоджають поширенню тепла.

3. Вживайте гарячі напої та їжу. Гарячий чай, кава, супи допоможуть зігрітися. В умовах відключення світла постарайтеся купити якісний термос. Приготувати гарячий напій можна у термосі, поки є світло, або набрати окріп у місцях, де є генератор (у «Пунктах незламності», на заправці, у знайомих).

4. Використовуйте грілку. Щоб зігріти ліжко і зігрітися самому, можна налити гарячу воду у грілку або звичайну пластикову пляшку, замотати у рушник і покласти у ліжко. Під ковдрою грілка зігріватиме вас до ранку.

5. Виконуйте фізичні вправи. Рух – найкращий спосіб зігрітися. Навіть проста активність протягом 15-20 хвилин допоможе подолати холод.

ВАЖЛИВО! Не слід використовувати для обігріву приміщення прилади, що не призначені для цього. Зокрема, у жодному разі не використовуйте духову піч та газову кухонну плиту для обігріву будинку або квартири. Це може призвести до отруєння чадним газом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні