No menu items!
Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо треба знати про контактні лінзи?

Що треба знати про контактні лінзи?

Коли зір псується перед нами постає питання, що обрати для корекції: контактні лінзи чи окуляри. Під час вибору треба враховувати стиль життя, роботу та зручність. Багато хто віддає перевагу контактним лінзам, залишаючи окуляри десь далеко позаду. Обираючи засіб для корекції зору найважливіше — пам’ятати про здоров'я очей.

В чому переваги контактних лінз?

Щороку у світі все більше людей віддає перевагу контактним лінзам. Як правило, більша частина переходить з окулярів на лінзи. На перший погляд здається, що окуляри носити легше, ніж контактні лінзи. Але варто усвідомлювати також і те, що контактні лінзи дають свободу рухів, зручність, практичність та ідеальний зір.

До переваг контактних лінз можна віднести:

  • відповідність кривизні ока. Це означає, що лінзи розширять поле зору та забезпечать його якість, уникаючи спотворень, які можуть виникати під час носіння окулярів;
  • можливість займатися спортом;
  • контактні лінзи підійдуть під будь-який стиль одягу чи зачіску, чого не завжди можна сказати про окуляри.

На сьогодні на ринку представлено безліч моделей контактних лінз. Деякими з них можна користуватися всього лише протягом дня, а деякі, наприклад, як лінзи air optics aqua підходять для користування протягом усього місяця. Також зустрічаються контактні лінзи, які можна носити весь квартал. Найголовніше та найважливіше правило — лінзи мають працювати на покращення вашого зору.

контактні лінзи

Чи потрібні очні краплі?

Офтальмологи радять разом із контактними лінзами придбати й краплі для очей. Вони допоможуть зволожити та змастити як лінзи, так і оболонку ока. Як правило, такі каплі для очей можна використовувати й тим, хто має синдром сухого ока, а також при перевтомі очей та подразненні.

Зверніть увагу, що жодні лікувальні офтальмологічні краплі не можна купувати без призначення лікаря-офтальмолога.

У профілактичних цілях можна використовувати офтальмологічні зволожуючі краплі на основі гіалуронової кислоти, але якщо:

  • багато часу працюєте за комп’ютером;
  • в приміщенні, в я кому ви працюєте привалює сухе тепле повітря;
  • у робочому приміщенні багато пилу.

Як не переплутати контактні лінзи місцями?

Переплутати контактні лінзи місцями може як новачок, так і людина з досвідом. Але робити цього в жодному разі не можна. Це пов’язано з тим, що багато людей мають різну гостроту зору, тому права і ліва лінзи матимуть різні діоптрії та можуть відрізнятися й іншими характеристиками.

Щоб кожна лінза завжди була на своєму місці необхідно:

  1. Звертати увагу на маркування, що нанесено на лінзах. Виробники позначають ліву лінзу літерою «L», а праву — літерою «R».
  2. Зберігати лінзи в спеціальних футлярах-контейнерах. Як правило, правий і лівий футляри відрізняються один від одного.
  3. Одягайте та знімайте контактні лінзи завжди починаючи з одного і того ж ока.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні