Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно доглядати за обличчям та руками в холодну пору року

Як правильно доглядати за обличчям та руками в холодну пору року

Этот материал также доступен на русском языке
З приходом холодів багато хто стикається з проблемою, коли шкіра на руках і обличчі починає сильно лущитися, тріскатися і навіть пече.

Все це через мороз і холодний вітер. У народі це називають “алергією на холод”.

У деяких людей шкіра може дуже червоніти і навіть хворіти, що викликає неймовірно сильний дискомфорт.

Однак, цю проблему можна вирішити. Головно, правильно доглядати шкіру, а особливо в холодну пору року. Адже якщо цього не робити, то руки можуть стати грубими, ніби опухлі.

Чому шкіра тріскається на холоді

Причиною цього є відсутність вологи. Якщо ви думали, що шкіра тріскається лише через те, що на неї дме холодний вітер, то ви дуже помилялися. Якщо ваша шкіра добре зволожена, то ви не відчуватимете таких серйозних симптомів переохолодження.

Справа в тому, що взимку або холодною осінню повітря стає сухішим, в організмі може спостерігатися дефіцит вітамінів, що також позначається на стані шкіри. У складних випадках через глибокі тріщини шкіра навіть може почати кровоточити.

Як захистити шкіру від морозу

У холодну пору року обов’язково наносите на відкриті ділянки тіла захисний крем. Робити це варто за 30 хвилин до виходу надвір. Такі креми дуже жирні і вони повинні добре вбратися, щоб дійсно був ефект. Якщо нанести такий крем відразу перед виходом, то верхній шар шкіри буде надто вологим, що може лише посилити всю ситуацію.

Також не забувайте про рукавички або рукавиці. Ці аксесуари зможуть також захистити ваші руки від морозу та холодного вітру.

Як допомогти пошкодженій шкірі

Якщо ви не встигли купити захисний крем та рукавички, а ваша шкіра вже встигла обвітритися і сильно потріскатись, то вам потрібно терміново починати її лікувати.

Насамперед вам краще звернутися до лікаря-дерматолога за допомогою. Якщо такої можливості немає, то можна самостійно придбати в аптеці спеціальний загоюючий крем або мазь, щоб швидше залікувати тріщини.

Вдома час від часу користуйтеся зволожуючими кремами, щоб загрубілі ділянки швидше почали відновлюватися і ситуація не посилювалася.

Вам необхідно вберегти свої руки від хімічних засобів і навіть води. Якщо часто мити руки, то вода тільки витягатиме останню вологу зі шкіри, що тільки посилить ситуацію.

Під час миття посуду чи інших домашніх справ краще використати гумові рукавички, які захистять шкіру від хімії. Також не варто тримати руки у гарячій воді. Краще використовувати м’яке мило, яке не пересушуватиме шкіру. Після кожного миття рук необхідно мазати шкіру зволожуючим кремом.

Доглядати за шкірою необхідно не тільки коли з нею вже є проблеми, а постійно. Навіть у максимально комфортну пору року за шкірою потрібно доглядати. Це допоможе надовго зберегти її здоровий стан і вберегти від швидкого старіння.

Джерело

Раніше ми розповідали, як правильно і швидко висушити взуття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні