Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяП'ять корисних порад: як впоратися з нежиттю або приготувати економний ополіскувач

П’ять корисних порад: як впоратися з нежиттю або приготувати економний ополіскувач

Этот материал также доступен на русском языке
Все нове – добре забуте старе. Ми захоплюємося пишними зачісками наших прабабусь на пожовклих від часу чорно-білих фотографіях і дивуємось їхній красі. Адже вони не мали в домашньому арсеналі досягнень провідних сучасних косметологічних фірм. Скористаємося їх старими рецептами та порадами.

Чорнобривці допоможуть впоратися з нежитем

При нежитю корисно робити інгаляції на основі осінніх квітів чорнобривців.

Щоб приготувати суміш, потрібно взяти чайник на 0,5 л, обдати окропом, опустити в нього 5 бутонів чорнобривців і залити окропом. Води додати стільки, щоб вона доходила до нижньої основи носика. Потім чайник потрібно обернути рушником.

Приблизно через 5 хвилин можна розпочинати інгаляції: вдихати повітря з носика ротом, видихати носом. Якщо ніс дихає вільно, робити вдих необхідно носом, а видих – ротом.

Як використати яблучний оцет від лупи

Яблучний оцет, розведений з водою, нормалізує кислотно-лужний баланс шкіри голови, ліквідує грибок, що викликає лупу, зміцнює волосся, а також надає кондиціонуючий ефект – волосся стає більш блискучим і добре розчісується.

Готуємо ополіскувач з яблучного оцту

Взяти склянку кип’яченої води і охолодити до кімнатної температури. Потім додати 4 столові ложки 6-відсоткового яблучного оцту. Отриманою сумішшю промити волосся від коренів до кінчиків. Після процедури обполоснути волосся чистою водою.

Якщо у вас сів голос

Якщо у вас сів голос, потрібно 100 грамів натертої моркви закип’ятити у півлітра молока, процідити, пити маленькими ковтками і полоскати горло, доки не мине.

При погіршенні зору

При погіршенні зору м’ятною олією можна щодня протирати легенько брова, лоб, скроні. Або налити олію на долоню, розтерти, потім тримати долоні перед розплющеними очима, не торкаючись їх, 5 хвилин.

З книги «Божа аптека»

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні