Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЩо буде з курсом долара найближчим часом – думки аналітиків

Що буде з курсом долара найближчим часом – думки аналітиків

Этот материал также доступен на русском языке
Курс долара в Україні залишається нестабільним. І єдиної думки про його майбутнє фахівці не мають.

Курс долара в Україні залишається нестабільним. З початку повномасштабної війни офіційний курс підняли один раз – до 36,57 грн. А в обмінниках та на чорному ринку спостерігаються значні коливання.

Голова департаменту казначейства Акціонерного товариства “Комерційний індустріальний банк” (COMINBANK) Герман Марченко спрогнозував найближчим часом ситуацію на ринку валют.

На думку експерта, курс долара в наступні місяці не сильно змінюватиметься. Можливе незначне зростання, але позначку 41 грн подолано не буде.

Марченко вважає, що, незважаючи на активні бойові дії в країні та спроби Росії зруйнувати енергетичну інфраструктуру України, ситуація з валютою залишається під контролем. На ринку практично відсутні зовнішні деструктивні фактори. Наша економіка залишається життєздатною завдяки допомозі іноземних партнерів.

Фахівець наголосив, що в останній місяць вдалося досягти балансу між пропозицією та попитом на готівкову валюту. Попит лише на 20% перевищує пропозицію і курс залишається стабільним.

Герман Марченко акцентував увагу на нових банківських програмах, які дозволяють українцям купувати безготівковий долар за “банківським” курсом із подальшим розміщенням на депозитах. Такий захід дозволив уповільнити ажіотаж. Позитивні новини з фронту позитивно позначаються як на роботі бізнесу, так і на суспільних настроях.

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько висловила протилежну думку. Вона вважає, що попит на долар цього тижня зросте, що призведе до зростання курсу цієї валюти.

Джерело:  today.ua 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні