Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи зміцнять м'язи при м'язовій дистрофії?

Які вправи зміцнять м’язи при м’язовій дистрофії?

Этот материал также доступен на русском языке
Спеціальні фізичні вправи можуть покращити рухливість м'язів. Поєднання вправ на розтягування, силу та координацію допомагає підтримувати і зміцнювати тіло.

Якщо робити вправи регулярно, прогрес захворювання можна сповільнити. Головне, не перенапружуватися, а виконувати вправи з урахуванням своїх можливостей.

1. Перед початком вправи приготуйте дві півлітрові пляшки з водою. Ляжте на спину і візьміть у праву руку одну пляшку. Зігніть руку так, щоб вона торкнулася правого плеча. Потримайте так протягом 30-60 секунд, а потім знову випряміть. Повторіть цю вправу лівою рукою. Після цього повторіть вправу одночасно двома руками протягом того самого часу.

2. Встаньте і обіпріться долонею лівої руки об стіну. Правою рукою візьміться за праву кісточку. Зберігаючи рівновагу, повільно підтягніть п’яту до сідниць, наскільки це можливо. Зберігайте позу протягом 30 секунд. Повторіть вправу для другої ноги.

3. Ляжте на живіт, обіпріться об підлогу долонями і підніміться на витягнутих руках, наскільки зможете. Що вище ви підніметеся, то більше відчуєте розтягнення у спині. Залишайтеся в цьому положенні приблизно 30 секунд.

4. Після виконання вправ можна вийти на прогулянку. Під час ходьби по можливості прискорюйте і уповільнюйте темп, робіть довші кроки. Потім поверніться до неквапливої прогулянки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні