П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі запахи тіла свідчать про хвороби?

Які запахи тіла свідчать про хвороби?

Этот материал также доступен на русском языке
Не секрет, що кожна людина має свій індивідуальний запах. Але іноді раптом ми починаємо пахнути інакше. В чому причина? Виявляється, це запах хвороби.

Солодкий запах з рота може бути симптомом діабету. При цій хворобі скорочується вироблення інсуліну клітинами підшлункової залози, і вміст глюкози в крові підвищується. Таку ж картину можна спостерігати при патологіях печінки і при алкоголізмі.

Причиною неприємного запаху ніг може бути грибкова інфекція. Якщо ще шкіра навколо пальців лущиться, а нігті змінили колір і деформувалися, потрібна обов’язкова консультація дерматолога та відповідне лікування.

Сильний запах випорожнень може бути симптомом непереносимості лактози. Інші ознаки цього захворювання – здуття живота, бурчання, часті рідкі випорожнення, а також болі, що виникають після вживання молочних продуктів.

Специфічний запах сечі може бути через інфекцію сечовивідних шляхів, камені в нирках, цукровий діабет і навіть вживання деяких ліків. Можуть з’являтися й інші симптоми – потреба частіше ходити до туалету, відчуття печіння при сечовипусканні, свербіж.

Неприємний запах із рота називають галітозом. Він з’являється при стоматиті, карієсі, запаленні ясен – гінгівіті. Його також можуть спровокувати гайморит, ангіна або хронічний тонзиліт. При цих захворюваннях слизова оболонка пересихає і на ній починають розмножуватися бактерії, які викликають запах.

Кислий запах з рота свідчить про підвищену кислотність шлунку.

Запах ацетону може вказувати на цукровий діабет.

ВАЖЛИВО! Не ігноруйте подібні сигнали організму і вчасно звертайтеся до лікаря!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні