Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЧому результат на алкоголь буває позитивним, навіть якщо людина не пила жодної...

Чому результат на алкоголь буває позитивним, навіть якщо людина не пила жодної краплі спиртного

Этот материал также доступен на русском языке
Не пив, але проміле є! Як це можливо? Виявляється, через хворобу в організмі сам собою може вироблятися спирт.

Дієтолог Барредо назвала виділення спирту в організмі ознакою синдрому броварні.

Постійне роздратування, апатія. Як боротися із цим? Куди йти?

Існує незвичайне захворювання, через яке у людському організмі виділяється зайва кількість спирту. Про це заявила дієтолог-ендокринолог Олена Барредо. За її словами, рідкісна хвороба називається синдром броварні.

«З’являється велика кількість грибів із роду цукроміцетів, ці гриби переробляють вуглеводну їжу (хліб або певні овочі) на етанол. Тобто в алкоголь. При цьому функція печінки у таких пацієнтів знижена, тому переробка алкоголю йде повільніше і гірше», – повідомила вона у бесіді з 5-tv.ru.

Барредо зазначила, що окрім звичайної місії, у печінки порушено роботу детоксикаційної функції, тому пацієнти з синдромом пивоварні відчувають втому та млявість, властиві похміллям. Ще людина з таким захворюванням страждає від здуття кишечника і часто перебуває у подразненому стані.

«Лікування цього захворювання полягає у зниженні кількості споживаних вуглеводів. Це прибрати всі солодощі, борошняне, крохмаль, картопля та коренеплоди. Працювати з нормальною флорою кишечника, заселяти хороші мікробіоти кишечника та зменшувати кількість цих грибів», – розповіла дієтолог-ендокринолог.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні