Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЩо використовувати для опалення будинку взимку, якщо немає газу та дров: альтернативні...

Що використовувати для опалення будинку взимку, якщо немає газу та дров: альтернативні та доступні види палива

Этот материал также доступен на русском языке
Розглянемо можливі варіанти палива для обігріву приміщень узимку.

Про те, чим опалювати свої будинки взимку, українці думають ще з літа. Багато хто вже запасся дровами, хтось купив палети чи вугілля, а хтось сподівається опалювати газом, хай навіть і за космічними цінами. Добре, коли є альтернатива, пише today.ua.

Розглянемо можливі варіанти палива для обігріву приміщень узимку.

Чим можна опалювати будинок, крім дров?

Вугілля

Вибираючи вугілля для опалення будинку, як правило, віддають перевагу антрациту. Цей вид вугілля має найкращі паливні характеристики з мінімальної витрати, максимальної тепловіддачі та рівномірного, довгого горіння кожної завантаженої партії. Одна тонна антрациту стартує від 6000 гривень. Щоб обігріти будинок площею 100 кв. м на три місяці знадобиться приблизно 3 тонни вугілля.

Брикети

Паливні брикети зберігають високу температуру горіння. Вони згоряють протягом одного-півтора годин, але продовжують тліти ще кілька годин. Після згоряння маса золи залишається не більше 1%, тоді як після згоряння вугілля залишається 30-40% попелу, а після дров – до 15%. Ціни на паливні брикети починаються з позначки 180 грн. за 10 кг. Що більше купувати, то вигідніше. Наприклад, на OLX можна купити тонну за 12 000 грн. У різних продавців відповідно різні ціни.

Пелети

Це один із найбільш екологічно чистих видів палива. Пелети легкі у транспортуванні, утворюють безбарвний дим, не виділяють неприємних запахів при згорянні та довго зберігаються. Серед мінусів цього виду палива – висока ціна опалювального обладнання. Коштують пеллети від 10 000 грн за тонну. Можна купувати їх у мішках меншої фасування.

Нагадаємо, ми розповідали, де і як замовити дрова від держави, щоб не потрапити на вудку шахраїв.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні