Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеХто сьогодні нас захищає?

Хто сьогодні нас захищає?

Этот материал также доступен на русском языке
Успіх на війні - це не тільки вміти тримати в руках зброю. Це ціле мистецтво, яке складається з різноманітних професій і умінь.

Сьогодні ми відкриваємо нову рубрику «Мистецтво війни», в якій розповідатимемо про те, які сучасні військові професії допомагають нам перемагати.

Чим займаються марксмен і оператор дронів?

Військові дії в зоні АТО змусили провести масштабні реформи щодо покращення військової підготовки і ввести до лав ЗСУ нових фахівців. Наприклад, у 2018 році у нас з’явилися фахівці з точної стрільби на малій та середній дистанціях марксмени. Їхнє завдання – підвищити дальність ведення вогню загону під час бою.

А ось про «Джавелін» ви чули не один раз. Але чи замислювалися ви про те, хто керує переносним протитанковим ракетним комплексом? Все просто. Робить це оператор «Джавелін» – завдяки його вмінню правильно спрямовувати ракети, окупанти буквально «горять на роботі».

А щоб військова операція пройшла успішно, нам потрібна розвідка з повітря. У цьому допомагають аеророзвідники, або оператори дронів – вони роблять все за допомогою безпілотних літаючих апаратів (дронів). Також вони можуть коригувати вогонь артилерії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні