П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіЄвропа готується до нового напливу біженців із України взимку

Європа готується до нового напливу біженців із України взимку

Этот материал также доступен на русском языке
З огляду на ситуацію Єврокомісія вже коригує заходи антикризової міграційної політики.

Незважаючи на обстріли і руйнування енергетичної інфраструктури, що почастішали, українські експерти прогнозують, що потік біженців не суттєво збільшуватиметься.

Європа ж готується до нового напливу біженців із України взимку через знищення Росією енергетичних об’єктів. З огляду на ситуацію Єврокомісія вже коригує заходи антикризової міграційної політики.

Про це пише Financial Times.

“Терористичні дії Росії проти наших енергетичних об’єктів спрямовані на те, щоб цієї осені та взимку створити для України якнайбільше проблем з електрикою та теплом, щоб якнайбільше українців переїхало до ваших країн. Ця терористична держава вже погіршила соціальні умови у ваших країнах, але хоче погіршити їх ще більше, спровокувавши хвилю переселення”, – наводить видання слова Зеленського на саміті лідерів ЄС, який відбувся днями. Він також заявив, що на швидке відновлення зруйнованої інфраструктури будуть потрібні додаткові гроші – понад 17 млрд євро.

Перед початком цього саміту прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, за інформацією FT, повідомила про ризик “дуже сильного міграційного тиску на ЄС”. І закликала країни НАТО забезпечити постачання коштів ППО до України.

“Ми маємо знайти рішення, яке допоможе Україні відновити свою інфраструктуру та захистити її”, – сказала Каллас.

А також лідери ЄС мають намір активізувати гуманітарну допомогу Києву для підготовки до зими. Так, наприклад, Польща надала список обладнання, яке передадуть для ремонту електростанцій та інфраструктури після ударів. Він включає запобіжники, трансформатори, електрокабелі, дизельні генератори.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні