П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яСумісність: які продукти варто їсти разом, а які ні і чому?

Сумісність: які продукти варто їсти разом, а які ні і чому?

Этот материал также доступен на русском языке
Сумісність або несумісність продуктів - це питання, що сягає корінням в давнину і аюрведу.
Коли справа стосується вибору їжі, а саме поєднання продуктів, у багатьох виникають сумніви. Але чи дійсно змішувати все підряд в одному прийомі їжі ризиковано?

1. Експерти у галузі здорового харчування не рекомендують готувати м’ясні закуски у поєднанні з сиром. М’ясо та сир в одній страві можуть створити серйозну проблему для системи травлення. Засвоєння кожного з цих продуктів потребує ферментів, що гальмують перетравлення другого, тобто м’ясо уповільнює засвоєння сиру і навпаки.

2. З цієї причини не слід поєднувати такі продукти, як риба і яйця.

3. Також не рекомендується запивати випічку чаєм, оскільки цей напій містить дубильні речовини, які уповільнюють переварювання випічки. Краще – каву.

4. Не можна одночасно вживати алкоголь і солодке. Наприклад, келих вина з шоколадкою негативно впливає на підшлункову залозу і погіршує травлення. Також поєднання алкоголю та солодощів різко підвищує рівень глюкози у крові.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні