Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиХто має право отримувати компенсацію на купівлю твердого палива та скрапленого газу

Хто має право отримувати компенсацію на купівлю твердого палива та скрапленого газу

Этот материал также доступен на русском языке
Пільговикам різних категорій (медпрацівникам, педагогам, працівникам культури), які проживають у селі, надаються знижки щодо оплати житлово-комунальних послуг.

«Прочитали в газеті про те, що пенсіонераммедпрацівникам у селі повинні давати компенсацію на купівлю твердого палива та зрідженого газу. Вже багато років я і мої односельці (нас 11 осіб) отримуємо лише за тверде паливо. А щодо газу у соцслужбі кажуть, що ця сума вже входить у виплату. Поясніть, скільки нам повинні виплачувати за тверде паливо та скраплений газ?

Галина Юрескул і односельці, село Випасне, Одеська обл.»

Пільговикам різних категорій (медпрацівникам, педагогам, працівникам культури), які проживають у селі, надаються знижки щодо оплати житлово-комунальних послуг.

Причому право на пільги є і у пенсіонерів зазначених професій, які працювали у сільській місцевості та селищах міського типу і проживають там. Їм надано безкоштовне користування житлом з освітленням та опаленням у межах норм, встановлених законодавством.

За наявності в житловому приміщенні пічного опалення та (або) кухонного вогнища на твердому паливі надається допомога на придбання твердого палива та скрапленого газу. Для пільговиків на одне домогосподарство встановлено норму – 1 тонна твердого палива на рік і 1 балон зрідженого газу.

Як ми вже писали, у 2022 році вартість складає:

  •  за одну тонну твердого палива – 3310,96 гривні;
  •  за один балон зрідженого газу – 331,09 гривні.

Відшкодування вартості твердого палива та зрідженого газу одержують такі категорії осіб, як ветерани війни, багатодітні сім’ї.

Інші категорії мають пільги лише з придбання твердого палива (без урахування зрідженого газу).

До цієї групи належать пенсіонеримедпрацівники, педагоги, працівники культури, а також ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні