Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеУкраїнці знову мають перейти на зимовий час: коли переводити стрілки?

Українці знову мають перейти на зимовий час: коли переводити стрілки?

Этот материал также доступен на русском языке
Двічі на рік ми з вами переводимо стрілки годинника. У Верховній Раді неодноразово порушували питання - чи є сенс переводити годинник, але поки що все залишилося по-старому.

Чи потрібно переводити годинник?

Спочатку переведення годинника ставило за мету подовжити світловий день, щоб економити електроенергію. Але наскільки це доцільно, сперечаються досі.

Багато держав уже відмовилися від цієї практики. Хоча в країнах ЄС, Великій Британії, Ізраїлі, США, Канаді стрілки теж все ще переводять.

Цього року перехід на зимовий час відбудеться у останню неділю жовтня – у ніч з 29-го на 30 жовтня, о четвертій ранку. Перевести стрілки годинника потрібно на годину назад.

Як перехід на новий час впливає на здоров’я

Лікарі кажуть, що переведення стрілок навіть на одну годину може негативно вплинути на наше здоров’я. Це не тільки порушить режим сну, але і може вплинути на розвиток імунних і серцево-судинних захворювань, викликати загострення хронічних хвороб.

Щоб уникнути негативних наслідків, нам рекомендують у цей період раніше лягати спати, пити багато води, повноцінно харчуватися, більше гуляти на свіжому повітрі й не дивитися телевізор перед сном.

Сучасні гаджети (мобільні телефони, планшети тощо) перейдуть на новий час самостійно, а старі пристрої та годинники зі стрілками доведеться переводити вручну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні