Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо домашній майонез – без дорогих яєць та консервантів

Готуємо домашній майонез – без дорогих яєць та консервантів

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть маленькі діти вже знають, що яйця в Україні стали дуже дорогими, а яєчня із чергової страви перетворилася на делікатес. Тому багато господинь перегортають кулінарні книги у пошуках більш економних рецептів, де можна обійтися без "золотих" яєць.

Ось і ми пропонуємо вам рецепт домашнього майонезу без яєць, який виходить дешевшим і смачнішим за магазинний.

В Україні спостерігається складна ситуація з яйцями – вони за три місяці зросли в ціні буквально вдвічі. Багато господарок обмежили випічку бісквітів та приготування омлетів.

Майонез також можна зробити без дефіцитного та дорогого продукту – за простим рецептом. До того ж у магазинному є консерванти та смакові добавки. Щоб соус вийшов кориснішим і його можна було вживати навіть дітям та алергікам, спробуйте приготувати його без яєць.

Вам знадобляться:

150 мл молока;
300 мл оливкової олії;
0,5 ч. л. солі;
0,5 ч. л. цукру;
2 ст. л. лимонного соку;
2 ч. л. гірчиці;

Інгредієнти краще збивати потужним блендером, а не міксером, щоб прискорити процес. Насамперед відправте в чашу молоко, після чого збийте його. Поступово вводьте оливкову олію (можна замінити на рафіновану соняшникову).

Щоб майонез вийшов густішим, можна збільшити кількість олії. Додайте в масу сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Добре збийте соус – до однорідності та повного розчинення сухих компонентів. Готово!

Такий майонез чудово підкреслює смак ситних овочевих салатів. Його також можна використовувати для запіканок і як соус до м’ясних або рибних страв. Смачного!

Нагадаємо, що яйця в Україні подорожчали до рекордних 83 грн. за десяток у жовтні – минулого місяця вони були чи не наполовину дешевшими. Ситуацію взяв на контроль Антимонопольний комітет.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні