П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіЧи можна зберегти робоче місце, рятуючись під час війни

Чи можна зберегти робоче місце, рятуючись під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
Многие украинцы рискуют остаться без работы и зарплаты в войну и разумеется, людей интересует, как сохранить рабочее место, если обстоятельства вынуждают работника покинуть родной дом, уехать, оставить работу.

Працівник, який внаслідок ведення воєнних дій та пов’язаних з ними обставин вирішив рятуватися, не може бути примушений до звільнення.

Про це повідомляє відділ з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Зокрема, працівник може звернутися до роботодавця із заявою щодо надання відпустки без збереження заробітної плати на період воєнного стану для виїзду за кордон або до іншої безпечної місцевості на 90 календарних днів. В такому випадку тривалість відпустки не обмежується 15 календарними днями.

Тривалість відпустки без збереження заробітної плати 90 календарних днів встановлено Законом №2352-IX. Відлік 90 календарних днів відпустки без збереження заробітної плати розпочинається з дати набуття чинності вказаним Законом, тобто з 19.07.2022 р.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні