Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи допоможуть при міжхребцевій грижі попереку?

Які вправи допоможуть при міжхребцевій грижі попереку?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вас виникла міжхребцева грижа, вам можуть допомогти легкі вправи.

Однак перед початком занять обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

1. Ця вправа допомагає повернути всередину випинання диска, прискорити загоєння. Вправу робіть повільно та обережно. Якщо виник біль, від її виконання краще відмовитися.

Ляжте на живіт, зігнувши руки в ліктях. Повільно прогніть спину нагору. Затримайтеся в такому положенні на 10 секунд і повільно поверніться у початкову позу. Повторіть 10 разів, поступово збільшуючи час виконання вправи до 30 секунд.

2. Ця вправа знижує тиск на хвору область, покращує рухливість хребетного стовпа, полегшує біль, знімає напруження.

Встаньте рачки і обіпріться руками об підлогу на рівні плечей. Зробіть глибокий вдих і прогніть хребет нагору, а голову опустіть. Видихніть і прогніть поперек до підлоги, дивіться на стелю. Руки не згинайте. Повторіть 5-10 разів.

3. Ця вправа зміцнює і стабілізує нижню частину спини та глибокі м’язи хребта. Допомагає покращити поставу і уникнути появи грижі.

Встаньте рачки. Підніміть ліву руку і витягніть її вперед, паралельно тулубу. Одночасно підніміть праву ногу і відведіть її назад. Зберігайте положення 2-3 секунди. Поверніться у вихідне положення і повторіть те саме правою рукою і лівою ногою. Виконуйте по 10 разів.

ВАЖЛИВО! При грижі поперекового відділу категорично не можна:

  • нахилятися з прямими ногами,
  • робити вправи на скручування хребта,
  • займатися аеробікою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні