Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаРізне100-річні чоловік та дружина разом 79 років: 6 секретів їхнього щасливого шлюбу...

100-річні чоловік та дружина разом 79 років: 6 секретів їхнього щасливого шлюбу та довголіття

Этот материал также доступен на русском языке
Вони народилися з різницею в 10 днів, одружилися, коли їм було по 20 років, і з того часу не розлучаються.

— Отак просто живеш, живеш — а тобі раптово 100 років, — сміється мешканець Огайо Хьюберт Малікот. Він народився 23 липня 1922 року. Його дружина Джун на 10 днів старша, і цього літа подружжя відзначило своє 100-річчя.

Вони познайомилися 1941-го, коли їм було по 19 років. Зустрічалися майже рік, а у листопаді 1942-го Х’юберт пішов воювати. Потрібно було ухвалити якесь рішення, і сумнівів не було. У червні 1943-го пара одружилася.

Після війни вони народилися троє дітей: Джо, Сэм і Тереза. Усі вони вже самі батьки, і навіть бабусі, — у Х’юберта та Джун 7 онуків та 11 правнуків.

Пара запевняє: їхній шлюб завдовжки 79 років — дуже щасливий.

– Нам завжди було легко разом, я не пам’ятаю, щоб ми сварилися, – зізнається Джун.

Чи є у них секрети, як жити довго та щасливо? Звісно так.

У сім’ї має бути мир

Діти подружжя Малікот кажуть, що взагалі не пам’ятають, щоб батьки грубіянили один одному.

— Можливо, ми мали розбіжності, — зізнається Х’юберт. — Але ж ми завжди працювали над ними. Наше ставлення одне до одного полягало в тому, що не можна завдавати шкоди тому, кого любиш. І будь-яку проблему чи сварку треба обговорити та вирішити, не дозволяючи їй перерости у конфлікт.

Якщо злишся, зроби паузу

Звичайно, їхнє життя не було суцільним розарієм, але подружжя давно вивело для себе одне правило: якщо є розбіжності, треба на хвилину вимкнутись із ситуації.

– У прямому сенсі: вийдіть на пару хвилин з кімнати, розійдіться “по різних кутах рингу”, – говорить Х’юберт. — За цей час ви трохи охолонете. А коли повернетеся, чи зміните тему, чи спокійно її обговоріть.

Поцілунок на ніч – обов’язковий

Багато вчених говорять про важливість тактильних контактів у сім’ї не лише для стосунків, а й для здоров’я. А ще ніколи не можна лягати спати у сварці. Х’юберт і Джун твердо дотримуються цих порад.

– Вони ніколи не лягають спати без поцілунку. Так було завжди, — кажуть їхні діти. — Зранку вони завжди посміхаються один одному. А протягом дня намагаються якнайчастіше триматися за руки

У відповідь на запитання: “Як жити довго?” — подружжя лише розводить руками. Проте їхні діти впевнені, що знають секрет довголіття батьків.

Гарна генетика

Це дуже важливо. А в сім’ї і Х’юберта, і Джун були довгожителі. Її тато прожив 104 роки, а прадід Х’ю – 100 років. Якщо врахувати, що це було XIX століття (з 1822 по 1922 рік), можна сказати, що це був безумовний рекорд.

Здорове харчування

Сім’я Джун і Х’юберта харчувалася правильно ще до того, як це стало мейнстрімом.

— Ми розводили курей, — розповідають їхні діти. — А ще тримали корів та свиней. В нас завжди було власне м’ясо. Мама вирощувала овочі – салат, буряк, кукурудзу. Все, що могло зростати в Огайо, росло в нас. Весь урожай мама консервувала, заморожувала чи сушила. І в нас були свої власні овочі цілий рік.

Вічна зайнятість

Джо Малікот каже: ключ до довголіття її батьків — це працьовитість та небажання сидіти без діла. Вони завжди мали справи на ділянці, і це допомагало їм бути у формі. Це, до речі, підтверджують і дослідження: навіть у зрілому віці знайти собі заняття, фізичне чи розумове, це продовжує життя. До речі, як довели вчені, працює навіть швидка ходьба, а сидіти перед телевізором із в’язанням чи грати в комп’ютерні ігри корисніше, ніж просто дивитися кіно.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні