Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк досягти пишного цвітіння кімнатної фіалки?

Як досягти пишного цвітіння кімнатної фіалки?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо правильно доглядати фіалки, то вони цвітимуть десять місяців на рік. Перерва у цвітінні зазвичай настає у спекотний літній період.

Щоб ці кімнатні квіти радували буйним цвітінням, слід дотримуватися кількох правил.

Горщик для сенполії (наукова назва) не повинен бути великим. У просторій ємності коренева система занадто розростається, і всі сили рослини витрачаються на її підтримку, а не на цвітіння. Грунт повинен бути універсальним або спеціально призначеним для сенполій. Не варто брати його з відкритих площ – у такому можуть бути шкідники, а фіалки дуже чутливі до них.

Деякі квіти можуть легко обійтися без дренажу, але не ці. Сенполії люблять яскраве світло, проте пряме сонячне проміння згубне для них.

Ідеальне розташування – на північних чи західних вікнах, де сонце нечасто. На залитих сонцем підвіконнях необхідні легкі штори або москітна сітка, що розсіює світло. Фіалка теплолюбна, тож під холодними протягами їй буде некомфортно. Але й спека не найкращий мікроклімат для цієї квітки. Ідеальна температура -16-21оС.

Обприскувати вазон потрібно обережно, щоб вода не потрапляла на квіти. Ідеальний полив – з піддону. Добрива слід застосовувати не частіше ніж один раз на місяць. Перебір у підживленні позначається на листі – воно жовтіє і опадає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні