П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаСубсидії: якщо ви змінили місце проживання, субсидію потрібно оформлювати наново

Субсидії: якщо ви змінили місце проживання, субсидію потрібно оформлювати наново

Этот материал также доступен на русском языке
У зв’язку з воєнним станом в країні, частині українців цього року субсидії перепризначать автоматично.

Як повідомив заступник міністерки соціальної політики України Віталій Музиченко під час телемарафону, загалом йдеться про близько 2,5 млн родин.

Водночас якщо людині, яка отримувала допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у попередньому опалювальному сезоні, а тепер переїхала і хоче отримувати її на новому місці, потрібно заново подати заяву на її призначення.

«Людина може продовжити отримувати субсидію, яка була призначена у місті, звідки вона перемістилася – і це буде проводитися автоматично. Або людина може звернутися за фактичним місцем проживання і призначити субсидію там, де вона фактично перебуває, і де їй потрібно оплачувати субсидію», – зазначив Музиченко.

Як наголосив посадовець, якщо людина звертається за субсидією не за своїм зареєстрованим місцем проживання, вона має підтвердити нове місце проживання документально – це може бути договір оренди житла або довідка переміщеної особи.

Дедлайну в подачі заяви на призначення субсидії немає, проте якщо людина хоче отримати допомогу на весь опалювальний період, заяву потрібно подати протягом двох місяців після його початку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні