Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЯк перець продовжує життя

Як перець продовжує життя

Этот материал также доступен на русском языке
7 років китайські вчені спостерігали за півмільйоном китайців віком від 30 до 79 років.

Добровольців поділили на дві групи. В одній – їли гострі 3 рази на тиждень. В іншій – все, крім гострого.

У результаті смертність у першій групі на 14% менша, ніж у другій.

Вся справа в тому, що в перці міститься особлива речовина – капсаїцин. Саме він надає пекучість.

Капсаїцин посилює вироблення ендорфінів – гормонів радості. Тому до гострого, згодом, можна звикнути.

До того ж капсаїцин вбиває ракові клітини. Він пригнічує мітохондрії (органічні сполуки, що виконують роль паливних баків). Фактично капсаїцин позбавляє ракові клітини енергії. Здорові клітини при цьому не страждають.

Нове на сайті