Лікарі попереджають: яблука протипоказані при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, зокрема, при гастриті та виразці шлунку.
Ці фрукти містять велику кількість грубої клітковини, тому можуть викликати здуття живота, подразнення слизових оболонок або загострення наявних захворювань.
Також яблука не рекомендується вживати при харчовій алергії та індивідуальній непереносимості.
Якщо ви дуже любите яблука, але сирі протипоказані, ви можете їх запікати. У такому вигляді вони добре очистять кишечник і не завдадуть жодної шкоди. У процесі приготування яблука втратять кислоти, але збережуть пектин, корисний для роботи кишечника.
Тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою, слід відмовитися від червоних сортів яблук. У жодному разі не можна їсти і зіпсовані яблука.