Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати кріп на зиму?

Як приготувати кріп на зиму?

Этот материал также доступен на русском языке
Завжди зручно під рукою мати ароматний кріп. Без цієї зелені важко уявити більшість страв української кухні. Ми охоче додаємо кріп у супи, борщ, грибну юшку, омлет або деруни. Парасольки кропу з насінням незамінні у нас і для соління, і маринадів більшості овочів - огірків, томатів, капусти або кабачків.

Звичайно, сьогодні кріп є в наявності в магазинах та на ринках цілий рік. Але ми переконалися, що саме літній кріп, що виріс під променями гарячого сонця і на відкритому ґрунті, задовольнить найвибагливіших до гарного смаку господарок.

Як зберегти кріп на зиму?

Сушіння в духовці

Вимиту і підсушену зелень кропу покладіть на лист, вистелений пергаментним папером. Розкладіть зелень в один шар і увімкніть духовку, виставте температуру найнижчу. Поставте деко в духовку на 2-3 години (дверцята духовки краще трохи відкрити). Коли кріп почне осипатися – значить, він готовий. Зберігайте сушену зелень у скляній ємності із кришкою.

Засолювання

Вимийте та підсушіть кріп, дрібно наріжте і перемішайте із сіллю: на 500 г зелені потрібно півсклянки солі. Візьміть товкачку або віночок від ступки і потовкните кріп. Банки обдайте окропом або пропарте. Заповніть їх кропом по саму шийку, щільно утрамбовуючи його ложкою. Закрийте пластиковими кришками та зберігайте в холодильнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні