Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеУлюблений попкорн: корисні та шкідливі якості

Улюблений попкорн: корисні та шкідливі якості

Этот материал также доступен на русском языке
Іншими словами, найкраще - це старий добрий попкорн, приготований на старій сковороді з кількома краплями олії.

Попкорн – одна з наших улюблених закусок. І коли безліч людей іде в кіно, вони перекушують саме цим попкорном під час фільму. Але виникає питання, чи попкорн корисніший за інші закуски, на кшталт чіпсів, чи так само шкідливий?

Попкорн — це не що інше, як незбиране зерно кукурудзи. Хоча при їх приготуванні використовують трохи жиру, вони не вважаються шкідливою їжею, пише БГНЕС.

За своїм складом попкорн має багато клітковини та мало калорій. Зокрема, одна чашка попкорну містить:

  • 31 калорію,
  • 1 г білка,
  • 0,4 г жиру,
  • 6 г вуглеводів,
  • 1 г клітковини та
  • 0,07 г цукру, що робить його чудовою заміною перекушування.

Однак, ви можете легко зіпсувати калорійність попкорну, додавши масло, сир, карамель або інші добавки. Тоді всі розмови про те, що попкорн є здоровою їжею, припиняються.

Що стосується попкорну, приготовленого в мікрохвильовій печі, уникайте його, тому що в ньому багато солі та насичених жирів, а також існує ризик розвитку особливого типу захворювання легень, пов’язаного з діацетилом, хімічною речовиною, що використовується в маргарині для попкорну.

Іншими словами, найкраще підійде старий добрий попкорн, приготований на старій сковороді з кількома краплями олії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні