Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати ідеальні макарони?

Як приготувати ідеальні макарони?

Этот материал также доступен на русском языке
Ідеально приготовлені макарони - не злиплі, пружні, ароматні, ситні та дуже смачні. Цією стравою можна не тільки вгамувати сильний голод, але й отримати справжнє задоволення.

Знаменитий британський шеф-кухар Гордон Рамзі розповів, як приготувати ідеальну пасту (макарони) “аль денте”.

1. Наповніть водою каструлю, щоб макарони рівномірно проварилися.

2. Злегка посоліть воду, додайте оливкову олію та доведіть до кипіння.

3. Кухар рекомендує засипати макарони, коли вода починає вирувати. При приготуванні спагетті він радить опустити в киплячу воду спочатку один кінець макаронів, а коли той розм’якне, помістити іншу частину.

4. Готувати цю страву треба суворо за часом, вказаним на упаковці.

5. Ступінь готовності пасти, за словами шеф-кухаря, можна визначити навпомацки. Макароніна «аль денте» м’яка зверху і трохи щільна всередині. Але точно не тверда і не хрумка.

6. Коли макарони готові, злити воду через друшляк і приправити їх сіллю та перцем. Потім додати столову ложку оливкової олії та розмішати, щоб макарони не злиплися.

ДО ВІДОМОСТІ.

Al dente (аль денте) у перекладі з італійської означає «на зуб» і описує стан пасти, коли вона вже готова, проте ще досить тверда і не встигла розваритися. При розкушуванні правильно приготовленої пасти ваш зуб повинен відчувати опір – немов у серцевині кожної спагетті захована тверда струна. Іншими словами, макаронні вироби, зварені al dente, здаватимуться недовареними. Це нормально.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні