П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЯк інваліду отримати допомогу на лікування?

Як інваліду отримати допомогу на лікування?

Этот материал также доступен на русском языке
Коли потрібно пройти серйозне лікування або попереду — операція, муніципальна влада одноразово надає грошову підтримку.

«Я отримую пенсію за інвалідністю 2-ї групи (за загальним захворюванням). Багато грошей йде на лікування. Прочитала, що можна одержати муніципальну допомогу. Навесні зверталася і до обласного управління, і до сільради, але грошей не отримала. У сільраді заяву не прийняли – сказали, що немає грошей. Куди мені звертатися?

Любов Павлюк, село Троянів, Житомирська обл.»

Нагадаємо, що навесні у нашій країні ситуація була складною і незрозумілою. Почалася війна, багато підприємств призупинили свою діяльність, відповідно й податки до бюджетів практично не надходили. Тож не дивно, що вам сказали: грошей немає.

У вашому листі дуже мало інформації – незрозуміло, на що саме ви хочете отримати допомогу. Як правило, муніципальна влада надає грошову підтримку одноразово, коли потрібно пройти серйозне лікування або попереду – операція. При цьому від вас вимагатимуть медичні документи, що підтверджують необхідність лікувального процесу, і чеки про оплату, якщо лікування завершено.

На сайті Новогуйвинської громади (куди входить село Троянів) у розділі «Програми, ухвалені сільською радою», під номером 13 зазначено Програму надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які зареєстровані і проживають на території Новогуйвинської селищної ради.

Цей документ передбачає виділення матеріальної допомоги членам громади, які належать до різних пільгових категорій, а також тих, хто перебуває у складному матеріальному становищі. Є там і фраза «на лікування, операцію, придбання ліків або реабілітацію».

Програма розрахована на 2021-2025 роки, і останні зміни до неї було внесено 2 травня 2022 року. Відповідальним за виконання названо відділ соціального захисту та охорони здоров’я Новогуйвинської селищної ради. Ви можете звернутись туди ще раз.

Радимо подати звернення у письмовій формі і обов’язково зареєструвати його (один примірник вручаєте працівникам селищної ради, другий забираєте собі). У цьому разі вам теж повинні дати відповідь у письмовій формі. Якщо у вас є вагомі підстави, можливо, відповідь буде позитивною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні