Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк знизити артеріальний тиск без медикаментів: 4 перевірені способи

Як знизити артеріальний тиск без медикаментів: 4 перевірені способи

Этот материал также доступен на русском языке
Артеріальна гіпертонія – діагностується досить часто, причому це хвороба не лише людей похилого віку або людей із зайвою вагою. Проблеми з тиском має і молоде покоління.

Ця патологія характеризується хронічно високими показниками артеріального тиску. Як самостійне захворювання гіпертонія зустрічається дуже рідко. Найчастіше, патологія одна із ускладнень іншого серйозного захворювання. Гіпертонія провокує збої у роботі практично всіх систем організму людини, але найсерйознішим із усіх ускладнень є гіпертонічний криз. Цей складний стан може спричинити розвиток інфаркту чи інсульту. Зменшити артеріальний тиск можна не лише медичними препаратами.

Масаж

Потрібно плавними повільними рухами масажувати шию, акцентуючи на потиличній ділянці.

Компрес уз оцту

Візьміть 2 шматочки тканини і намочіть їх у яблучному чи звичайному столовому оцті. Прикладіть до п’ят і тримайте 5-7 хв. Через 20-30 хвилин виміряйте тиск. Якщо покращення не настало, повторіть його ще раз.

Сік журавлини

Потрібно розвести в 100 мл соку таку кількість меду. Приймати потрібно тричі на день по маленькій ложці. Підходить для людей із хронічною гіпертонією.

Акупунктура

Впливайте на лінію, що знаходиться від заглиблення під вушною мочкою і до ключиці. Додайте вказівний палець у заглиблення під мочкою вуха, натисніть і проведіть по лінії всередину ключиці. Уявна лінія має бути практично вертикальною. Тиснути сильно не варто, достатньо погладжувати шкіру пальцем. Проведіть по 8-10 разів із кожного боку голови. Результат зафіксувати, вимірявши тиск до масажу та відразу після нього. Спробуйте – і у вас вийде!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим може загрожувати повна відмова від солі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні