П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому з'являється оперізуючий лишай і як за допомогою дієти поправити своє здоров'я?

Чому з’являється оперізуючий лишай і як за допомогою дієти поправити своє здоров’я?

Этот материал также доступен на русском языке
Оперізуючий лишай - це вірусне захворювання. Вірус може бути в організмі практично довічно. Частіше загострення виникають, коли людина постояла на протязі, промерзла, перенесла стрес, емоційно відреагувавши на щось, словом, завдала шкоди роботі своєї імунної системи.

Ослаблений імунітет може стати причиною активації вірусу, який спить в організмі.

Як підвищити імунітет розповів невролог Борис Скачко.

Підтримати імунітет, щоб він повною мірою подолав вірус, травами чи іншими засобами, досить складно. Адже різноманітні імуностимулятори та модулятори не мають специфічного впливу на вироблення противірусного імунітету.

Стабілізувати стан можна, налагодивши правильне харчування. Їсти потрібно 4-5 разів на день невеликими порціями, одночасно. Перевагу віддавати легкозасвоюваним білковим продуктам – птиці, яйцям, кисломолочним продуктам, насінням, горіхам. Також має бути достатньо зелені, фруктів, термічно оброблених овочів як джерела клітковини та корисних речовин.

Якщо білка в організмі буде достатньо для підтримки роботи імунної системи, тому що саме з білка формуються клітини, у тому числі імунітету, то людина буде більш стійкою до загострення вірусних інфекцій, у тому числі й лишаю, що оперізує. Також на останній можна впливати, застосовуючи аптечні протигрибкові, противірусні мазі, що швидко пригнічують спалахи недуги. Адже в мазі міститься досить потужний антибіотик.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з лікарем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, якими хворобами можна заразитися від домашніх тварин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні