Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЗберігання картоплі у квартирі – найкращі способи

Зберігання картоплі у квартирі – найкращі способи

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі мають підвал, особливо це стосується тих, хто живе у квартирі. А запастися картоплею на зиму точно не завадить, тим більше через війну та ціни зростають, і чи невідомо працюватимуть магазини та ринки.

Якщо у вас є балкон, зберігати картоплю можна там. Для зберігання підійде міцна герметична скринька. Скриньку, наприклад, можна виготовити з вагонки або товстої фанери, пише ТСН.

Пофарбуйте ящик для підвищення вологостійкості. Щоб ящик справно виконував свої функції, зробіть у ньому друге дно та подвійну кришку. Порожнечу заповніть пінопластом, утеплювачем або тирсою.

Якщо балкона немає, то зберігати картоплю взимку можна й у квартирі у будь-якому темному місці. Однак термін зберігання в цьому випадку становитиме лише один місяць, після чого картопля почне в’янути або проростати.

Також деякий час можна зберігати картоплю і у нижньому відділі холодильної камери, призначеної для зберігання овочів. При цьому краще тримати бульби у паперових пакетах, у поліетиленових пакетах картопля починає гнити. Але слід враховувати, що при тривалому зберіганні на холоді у картоплі з крохмалю утворюється цукор і бульби стають солодкими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли збирають шипшину і як її правильно сушити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні