Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад: як позбутися набряків ніг, вберегти виноград від ос і...

Скарбничка корисних порад: як позбутися набряків ніг, вберегти виноград від ос і багато іншого

Этот материал также доступен на русском языке
Що ні день у нас виникають питання - серйозні і з дрібниць.

Сподіваємося, що у нашій скарбничці ви знайдете щось корисне і для себе.

***

Щоб на виноград не налетіли оси, не зривайте ягоди. При зриві ягоди частина м’якоті залишається на гребені, і «розвідники» швидко її знаходять, а далі налітає решта ос. Тому при дегустації ягоди слід не зривати, а зрізати ножицями.

***

Пам’ятайте, система безкоштовної правової допомоги продовжує працювати в умовах військового стану. За номером 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні) можна отримати консультації та роз’яснення з правових питань. Цим телефоном можна також знайти найближчий до вас центр з надання безкоштовної правової допомоги, який працює під час війни, і дізнатися його адресу, телефон та графік роботи.

***

Як позбутися грибка стопи? На початковій стадії чудово допомагають ванни з морською сіллю. Для приготування ванни потрібно взяти 4 столові ложки солі на 3 літри води. Опустити у теплий розчин ноги на 30 хвилин. Після цього потрібно обполоснути ноги содовим розчином, який готується в такій самій пропорції, як і сольовий. Потім потрібно насухо витерти ноги. Процедури робити 2 рази на день (вранці та ввечері) протягом 10 днів.

***

При випіканні в силіконових формах не рекомендується підвищувати температуру до 200 градусів. Також не можна готувати у силіконових формах більше години.

***

Як зробити ванну для очей? Щоб зробити компрес або примочку для очей, потрібно змочити в приготованому настої або відварі ватний диск і прикласти до закритих століть кілька хвилин.

Ванночка для очей робиться трохи інакше. Для цього лікувальний розчин потрібно налити в невелику склянку (краще 100-грамовий), прикласти його до ока, закинути голову назад і поморгати протягом 5-6 секунд.

***

Щоб позбутися набряків ніг, щовечора після роботи та припинення всіх домашніх справ намагайтеся лягти, підняти ноги і спертися ними об стіну. У такому положенні залишайтеся 10 хвилин, після цього треба енергійно розтерти ноги поздовжніми рухами – від стоп і кісточок до колін.

***

Майте на увазі, що виплата пенсій припиняється:

  • у разі призначення пенсії на підставі документів, що містять недостовірні відомості;
  • смерті пенсіонера;
  • неотримання пенсії протягом шести місяців поспіль;
  • пристрої на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років.

Щоб відновити виплати, треба звернутися до будь-якого регіонального органу Пенсійного фонду та надати інформацію для поновлення пенсії.

***

Не забувайте: в умовах війни контролери комунальних компаній по будинках не ходять і не перевіряють лічильники водо-, газо- та електропостачання. Однак, незалежно від того, ходять контролери чи ні, передавати показання лічильників потрібно.

***

Під час воєнного стану людям з інвалідністю не потрібно проходити огляд для підтвердження інвалідності – виплати та відповідні пільги зберігаються. Повторний огляд треба буде пройти не пізніше шести місяців після припинення (скасування) військового стану.

***
Пенсія за віком призначається з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку. Якщо людина не встигла подати відповідну заяву протягом трьох місяців з дня народження, то пенсія призначатиметься з дня подання такої заяви.

***

При виявленні на місці укусу кліща почервоніння круглої форми необхідно негайно звернутися до лікаря та розпочати лікування.

У старій “Скарбничці” ми розповідали, як будь-який соус отримати без грудок та інше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні