Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЯк заощадити на комуналці: 5 дієвих способів зберегти тепло в будинку

Як заощадити на комуналці: 5 дієвих способів зберегти тепло в будинку

Этот материал также доступен на русском языке
Нам обіцяють досить холодну зиму з температурою у будинках не вище 17-18 градусів тепла. Тому вже сьогодні слід подбати про збереження тепла у квартирі чи будинку.

Як зберегти тепло в будинку чи квартирі?

Кілька порад, які допоможуть тримати ваш будинок у теплі та заощадити на опаленні.

  1. Не закривайте батареї

Щоб кімнати прогрівалися рівномірно та отримувала більше тепла, не прикривайте батареї чи радіатори іншими речами. Те саме стосується і штор, і занавісок, які вбирають тепло і не пропускають теплі хвилі до приміщення.

  1. Не перегрівайте приміщення

Щоб заощадити на теплі, слід не перегрівати зайвий раз приміщення, де ви не знаходитесь. Так само не варто прогрівати до високих градусів житлові кімнати та вітальні – взимку ви ризикуєте частіше хворіти на застуду. Замість постійного та потужного обігріву краще просто тепліше одягнутись – так ви не тільки заощадите сотні гривень за комунальні послуги, а й триматимете свій імунітет у тонусі.

  1. Перевірте вікна

Майже половина тепла, що продукується батареями, просто зникає через погану герметику вікон. Ретельно перевірте ваші вікна, чи немає у них щілин і тріщин, через які “виходить” тепло. Подбайте про теплоізоляцію за допомогою скотчу та фольги. Якщо це не допомагає, можна скористатися монтажною піною.

  1. Використовуйте фольгу

Щоб більше тепла надходило безпосередньо в приміщення, а не йшло у стіну, помістіть на стінку за батареєю листок фольги. Такий простий лайфхак може заощадити до 20 відсотків тепла.

  1. Поставте жалюзі на вікна

Металеві жалюзі можуть допомогти вирішити проблему із втратами тепла у квартирі. Справа в тому, що через скло йде значна кількість теплого повітря, тому скляні поверхні, що виходять на вулицю, необхідно ізолювати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що опалювальний сезон цього року буде дуже складним.

Джерело: lifestyle

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні