Спагетті обожнюють і дорослі, і діти, а спагетті з кабачків вразить ніжним смаком і криницею корисних речовин.
Інгредієнти:
Кабачок – 2 шт.
Помідор – 2 шт.
Часник – 2 зуб.
Олія – 3 ст.л.
Цукор – 0,5 ч.л.
Сіль за смаком
Приготування:
1. Підготувати усі інгредієнти.
- Кабачки та помідори ретельно вимити, часник очистити.
- Для приготування цієї страви ідеально підійдуть молоді кабачки або цукіні з тонкою шкіркою, яку не потрібно очищати.
- Помідори рекомендуємо використовувати м’ясисті, вони дадуть менше рідини для приготування.
- Крім томатів цю страву можна додати також інші овочі – моркву, цибулю або болгарський перець, але при цьому потрібно враховувати час приготування кожного інгредієнта.
2. На сковороді розігріти олію.
- Часник пропустити через прес або дрібно нарізати і злегка обсмажити протягом 1-2 хвилин.
- Кількість часнику можна варіювати на свій смак – гостріше або м’якше. Такі спагетті з кабачків сподобаються дітям – для них цю страву можна приготувати без часнику.
3. Помідори опустити на 1-2 хвилини окропу, потім у холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати соломкою помідори.
4. Додати помідори нарізані в сковороду до часнику, додати цукор для нейтралізації кислоти томатів і готувати 3-4 хвилини до м’якості помідор.
5. Кабачок нарізати тонкими довгими смужками за допомогою терки для корейської моркви. Якщо молоді кабачки, очищати їх від шкірки не потрібно.
6. Додати кабачки в сковороду до томатів та часнику, посолити та готувати ще 4-6 хвилин до м’якості кабачків.
- Кабачки на сковорідці краще не перемішувати або робити це за допомогою кулінарних щипців, щоб не зашкодити ніжним спагетті.
- Важливо не переварити кабачки – вони повинні бути м’якими, але при цьому залишатися хрусткими всередині.
7. Подавати кабачки гарячими як гарнір до м’яса або риби, або як самостійна страва, прикрасивши свіжою зеленню.
До спагетті з кабачка можна подати сметанний соус із зеленню – він чудово доповнить блюдо.