П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк простими доступними засобами зменшити пітливість ніг?

Як простими доступними засобами зменшити пітливість ніг?

Этот материал также доступен на русском языке
Наші ноги пітніють через спеку, фізичні вправи, а також стрес. На інших частинах тіла піт легко випаровується, але на ступнях ніг він виявляється «замкнений у пастку» між пальцями, у шкарпетках та взутті.

Коли піт виявляється у пастці, бактерії, які харчуються нашим потом, виробляють побічні продукти розпаду, викликаючи неприємний запах ніг. В результаті у деяких людей проявляється бромодоз – хвороба, симптомом якої є «смердючі ноги».

Запах продовжуватиметься навіть після того, як знімеш шкарпетки та взуття, особливо якщо зберігати взуття та шкарпетки в темному місці, наприклад, у шафі або закритій скриньці, де бактерії зможуть активно розмножуватися.

Ступні одних людей, природно, пітніють більше, ніж інших, але це не завдає їм жодних проблем чи дискомфорту.

Як зменшити пітливість ступнів і позбутися запаху ніг?

Ванночка з содою

У невеликий таз налити стільки теплої води, щоб вона повністю закривала стопи. Потім додати три столові ложки соди і ретельно розмішати, щоб сода повністю розчинилася. Також можна додати кілька крапель ефірної олії розмарину чи лаванди. Розмістити ноги у воду на 30-40 хвилин. Після цього підошви потрібно добре протерти пемзою чи спеціальною щіткою.

Ванночка з морською сіллю

Склянку солі розвести у двох літрах теплої води. Як слід все перемішати, щоб кристали солі повністю розчинилися. Приймати таку ванну рекомендується протягом 15-20 хвилин. Наприкінці процедури ноги потрібно обполоснути прохолодною водою і витерти насухо рушником.

Ванночка на основі міцного чаю

Взяти два пакетики або столову ложку чорного чаю та залити літром води, довести до кипіння, прокип’ятити протягом 10-15 хвилин. Готовий настій розбавити двома літрами теплої води. Дати ванни охолонути до комфортної температури і приймати протягом 20 хвилин. Після процедури ноги потрібно ополоснути чистою водою і витерти рушником.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні