Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиЧи передадуть удівцю пільги дружини, учасника війни?

Чи передадуть удівцю пільги дружини, учасника війни?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб користуватись пільгами, необхідно оформити пільговий статус – отримати посвідчення члена сім'ї загиблого (померлого) учасника війни.

«Моя дружина мала статус учасника війни, і ми користувалися пільгою – 50% знижкою на оплату комунальних послуг. Коли дружини не стало, знижку зняли. Я вдруге не одружився. Чи правильно зі мною вчинили співробітники управління соціального захисту?

Василь Поліщук, село Христофорівка, Миколаївська обл.»

За Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за подружжям загиблих (померлих) учасників війни зберігається пільга на оплату житлово- комунальних послуг. Щоб користуватися пільгами, необхідно оформити пільговий статус – отримати посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) учасника війни.

У статті 10 зазначеного Закону названо категорії осіб, які можуть бути віднесені до членів сім’ї померлого (загиблого) ветерана війни. Зокрема, мова йде про подружжя померлих учасників війни, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

Підставою для надання такого статусу будуть такі документи:

– паспорт заявника;

– посвідчення померлого ветерана війни; – свідоцтво про смерть ветерана війни;

– довідка МСЕК померлого ветерана війни; – свідоцтво про шлюб (для подружжя, яке не одружилося вдруге);

– фотографія заявника (розмір 3х4).

Як бачимо, одне з умов отримання пільгового статусу – учасник війни повинен був мати групу інвалідності. Якщо це стосується вашої ситуації – можна повторно звернутися до соціальної служби та надати всі необхідні документи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні