Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЧому електричну теплу підлогу називають комфортною опалювальною системою?

Чому електричну теплу підлогу називають комфортною опалювальною системою?

Этот материал также доступен на русском языке
Із системами теплої підлоги все здається однозначним – практично кожен покупець такого електрообладнання заявляє, що після його встановлення «погода в будинку» значно покращала. Чи є логічні пояснення такого явища? Думаю так!

Загалом описувати відчуття — справа невдячна. Адже у кожного своє сприйняття дійсності і того, що відбувається навколо. Я, наприклад, на відпочинку не можу протриматися на пляжі під прямим сонячним промінням більше півгодини. А моя дружина вважає дуже комфортним цілий день «смажитись» на сонці, поки ми з сином ховаємося від нього в тіні.

Давайте попросимо фахівців відомого українського спеціалізованого інтернет-магазину: hot-floor.com розповісти, чому працююча тепла підлога так сприятливо впливає на самопочуття людей, які перебувають у приміщенні.

Тепла підлога у дії: заощаджена гривня — зароблена гривня

Причин для приємних відчуттів від роботи електричної теплої підлоги дійсно достатньо. Причому об’єктивних, а чи не суб’єктивних. Але почнемо саме із «представниці» останньої категорії. Чому власники обігріву підлоги добряче посміхаються під час поширення тепла? Тому що така система надзвичайно економічна — цілком реально знизити витрати на опалення в порівнянні з централізованим способом подачі тепла до 5–6 разів. Циклічність роботи обігріву призводить до зменшення споживання електрики на 70% (при використанні програмованого термостату та грамотному усуненні джерел тепловтрат). Тобто поки ти розслабляєшся, ступаючи босими ногами по підлозі, система заощаджує твої гроші. Хіба це не зручно?

Система обігріву підлоги: комфорт як наслідок особливостей функціонування електроустаткування

Крім економічності роботи існують і фактори, що безпосередньо впливають на комфорт:

  1. Можливість ходити вдома без взуття — це приємно та корисно для ніг.
  2. Рівномірне поширення теплової енергії — холодне повітря не перемішується з теплим такою мірою, як при конвективному способі теплопередачі. В результаті немає неоднаково обігрітих зон і, відповідно, протягів.
  3. Правильне розподілення температури — оскільки тепло поширюється знизу вгору, то найтепліше ногам. А ось у стелі прохолодніше, що знову-таки позитивно позначається на ефективності обігріву.

Відсутність ділянок, куди теплова енергія не доходить (як при використанні батарей, які мають у певних місцях).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні