Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЧим зайнятися пенсіонерам під час війни?

Чим зайнятися пенсіонерам під час війни?

Этот материал также доступен на русском языке
Війна негативно позначається на нашому душевному стані та психіці, усі ми відчуваємо постійний стрес. Особливо важко доводиться людям похилого віку.

Щоб не зациклюватися на негативній інформації, психологи радять більше часу проводити серед людей, спілкуватися, а ще краще знайти собі заняття до душі. У багатьох областях дотримуються цих порад і влаштовують для людей похилого віку всілякі безкоштовні заняття. Де і чим пропонують зайнятися пенсіонерам?

У Черкасах пенсіонерів навчають бальним танцям

У Черкасах у пенсіонерів з’явилася нагода навчитися танцювати. Професійний балетмейстер 80-річний Олександр Ковальчук, який продовжує викладацьку діяльність, запропонував навчати пенсіонерів бальним танцям.

Щоб брати ці уроки, як стверджує Ковальчук, зовсім необов’язково вміти танцювати. Серед його дорослих учнів є й такі, які ніколи не займалися хореографією. Багатьом із них далеко за сімдесят, проте їм під час занять вдається розкрити свій потенціал, здобути заряд позитиву, зняти напругу. Крім того, танці допомагають пенсіонерам жити повноцінним життям і хоч би на короткий час забути про війну.

Свої заняття Олександр Ковальчук проводить у Гончаренко-центрі, де є багато різних напрямків для людей похилого віку – за бажанням вони можуть зайнятися вивченням іноземної мови, психології, брати уроки користування електронними гаджетами.

Бажаючі навчитися танцювати можуть телефонувати (063) 288-31-89 (свої дані потрібно залишити на автовідповідачі), з 11.00 до 19.00.

У Дніпрі людей похилого віку долучають до фітнесу

У Дніпрі при Університеті третього віку для пенсіонерів проводять заняття зі скандинавської ходьби, оздоровчої гімнастики, фітнесу та плейстику (вид східної гімнастики зі спеціальною ракеткою та м’ячем). Ці заняття допомагають упорядкувати як тіло, а й нервову систему. Адже рух діє на нашу психіку набагато краще за будь-якого психолога. Бажаючі можуть вибрати підходящий собі тип занять.

Крім того, в Університеті третього віку можна вивчити українську чи англійську, німецьку, польську, іспанську мови, освоїти основи роботи з комп’ютером та смартфоном.

Якщо ви хочете долучитися до занять, дзвоніть за телефонами: (093) 134-46-69, (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 ( Вайбер), з понеділка до п’ятниці, з 9.00 до 15.00.

Киянам розкривають секрети «комуналки»

У Києві вирішили допомогти людям пенсійного віку поєднати приємне з корисним та навчити їх азам користування інтернет-сервісами з оплати комунальних послуг. У навчальному центрі «Платформа комфорту» при комунальному концерні «Центр комунального сервісу» проводять лекції, на яких не лише розповідають пенсіонерам про новини у сфері житлово-комунальних послуг, а й навчають їх практичним навичкам. Ці лекції мають у пенсіонерів велику популярність.

На заняттях можна отримати детальну інструкцію, як користуватись інтернет-сервісами всіх постачальників житлово-комунальних послуг. А на практичному занятті люди похилого віку можуть зареєструватися, передати показання лічильників і оплатити комуналку через особистий кабінет. Крім того, їх навчать, як написати онлайн-звернення та створити заявку на перевірку, заміну чи встановлення лічильників.

Телефон центру «Платформа комфорту»: (044) 354-81-22.

Вільна боротьба для пенсіонерів

У Сумах тренер, чемпіон України Юрій Голуб нещодавно почав навчати людей похилого віку азам вільної боротьби. Ця програма носить назву «Бабусин тренування», а літні спортсменки займаються разом із молоддю.

Ця ідея з’явилася у тренера, коли після занять він гуляв зі своїми вихованцями у парку. Пенсіонеркам, які відпочивали неподалік, він запропонував зробити розминку, і жінки зненацька погодилися. Тепер вони беруть участь у тренуваннях разом із юними спортсменами. Пенсіонерки розповідають, що тренування та спілкування з молоддю допомагають їм заспокоїтися, підвищуючи настрій.

Ірина Валентинова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні