Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо допоможе позбавитися неприємного запаху шкіряних виробів?

Що допоможе позбавитися неприємного запаху шкіряних виробів?

Этот материал также доступен на русском языке
Часто неприємний запах у старих шкіряних виробів. Щоб його позбутися, дотримуйтесь цих порад.

Перед тим, як приступити до знищення запаху, виріб потрібно протерти мильним розчином, витерти кілька разів до повного зникнення піни вологою ганчіркою, а потім паперовою серветкою і висушити. Далі розпочати обробку наступними засобами:

СТОЛОВИЙ ОЦЕТ (9%). Одну частину оцту та три частини холодної води змішати та за допомогою губки нанести на шкіру. Залиште виріб до повного висихання рідини, краще на свіжому повітрі.

КАВА. Молоту каву за допомогою губки втерти в шкіряний виріб, обгорнути папером або обмотати бавовняною тканиною і помістити в целофановий пакет на три доби. Такий спосіб можна використовувати тільки для шкіри, забарвленої темними тонами.

ГОСПОДАРСЬКЕ МИЛО. Мило натертина тертці і розмішати у воді до утворення кашки, додати кілька крапель нашатирного спирту. Отриману масу нанести на виріб та залишити до утворення плівки. Залишки плівки прибрати вологою ганчіркою.

ПЕРЕКИС ВОДНЮ. Розчин нанести на виріб у чистому вигляді за допомогою ватного диска і залишити до повного висихання. Повторити процедуру, можливо, доведеться кілька разів. Спосіб підходить для обробки світлої шкіри.

КУХОННА СІЛЬ. Сіль насипати по всій поверхні виробу та помістити його в целофановий пакет на добу.

КІРКИ ЦИТРУСОВИХ. Шкіряний виріб натерти кірками лимона або апельсина.

Після виведення неприємного запаху обробіть виріб рициновою олією, якщо його немає – замініть гліцерином або вазеліном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні