Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи завжди правильні народні поради при небезпечних станах?

Чи завжди правильні народні поради при небезпечних станах?

Этот материал также доступен на русском языке
У багатьох ситуаціях, пов'язаних зі здоров'ям, ми часто вдаються до народних порад. Але часто частину з них категорично застосовувати не можна.

Що допоможе при непритомності?

Народний спосіб. При непритомності людині допоможе тільки нашатир.

Рада Міністерства охорони здоров’я. У сучасній домомедичній допомозі взагалі не використовують нашатирний спирт. Нашатир дратує дихальний центр, стимулюючи людину зробити вдих, і якщо неправильно її використовувати, це може спровокувати зупинку дихання. Не використовуйте нашатир, якщо людина непритомна!

Що робити, якщо людина подавилася?

Народний спосіб. Якщо людина подавилася їжею, потрібно щосили постукати її по спині.

Рада МОЗ. У разі часткового удушення, коли людина кашляє, ще може говорити чи має свистяче дихання, потрібно викликати в нього кашель. Це сильний захисний рефлекс, який допомагає позбутися того, що знаходиться у дихальних шляхах. Якщо стукати постраждалого між лопатками, коли він перебуває у вертикальному положенні, стороннє тіло опуститься ще нижче. Там дихальні шляхи ще вже, і це, навпаки, сприятиме повному задушенню постраждалого.

Що робити при опіку?

Народний спосіб. Місце опіку потрібно змастити сметаною або олією із сіллю.

Рада МОЗ. Якщо термічний опік незначної площі, то обпалену ділянку протягом 10-15 хвилин потрібно поливати водою кімнатної температури або опустити місце опіку в не надто холодну воду. Якщо обпалена поверхня дуже велика, а також є пухирі або шкіра, що злізла, поливати водою опік не потрібно, оскільки це може призвести до переохолодження тіла.

Що робити при кровотечі з носа?

Народний спосіб. Кровотечу з носа можна зупинити, закинувши голову.

Рада МОЗ. При закиданні голови кровотеча не зупиняється, а кров стікає в шлунок і може викликати блювання. Щоб зупинити носову кровотечу, потрібно трохи нахилитися вперед, притиснути крило носа до носової перегородки з того боку, де кров, і утримувати, поки кровотеча не зупиниться.

Нагадаємо, ми розповідали, що 90% людей вимірюють тиск. неправильно! Дізнайтеся про свої помилки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні