Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЧому недовірливість заважає нам жити?

Чому недовірливість заважає нам жити?

Этот материал также доступен на русском языке
Психологи пояснюють недовірливість як підвищену схильність до тривожних побоювань з приводу.

Ця риса характеру дуже заважає нам, і якщо не навчитися боротися з нею, то життя може перетворитися на низку болісних переживань.

Недовірливість зазвичай виникає на ґрунті невпевненості в собі або заниженої самооцінки. Людина постійно прокручує у мозку одні й самі негативні думки й зрештою так звикає до цього, що не може без них існувати. Щоб позбутися недовірливості, потрібно перестати лаяти себе і навчитися любити себе.

Шукайте в собі добре. Постарайтеся не думати про свої негативні риси, а частіше згадуйте свої успіхи та переваги.

Частіше жартуєте. Недовірливість боїться сміху, і якщо ви будете частіше сміятися над собою, то відчуєте, як поступово вона залишає вас у спокої. Але врахуйте: щиро жартувати з себе може не кожен.

Перенесіть недовірливість на папір. Спробуйте записувати свої страхи і частіше перечитуйте записи. Згодом сила переживань ставатиме менше, а недовірливість – випаровуватися.

Не женіть страхи геть. Будь-яка людина зазвичай намагається прогнати негативні думки. Але чим більше він намагається, тим сильніше вони опановують його. Тому краще не женіть свій страх, а йдіть йому назустріч.

Ведіть щоденник. Спробуйте записувати всі свої переживання. Через деякий час ви почнете розуміти, що всі вони не варті виїденого яйця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні