П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкий лікар займається лікуванням протрузії?

Який лікар займається лікуванням протрузії?

Этот материал также доступен на русском языке
При випинанні пульпозного ядра через дегенеративно-дистрофічні процеси розвивається протрузія міжхребцевого диска. За відсутності відповідного лікування захворювання прогресує, внаслідок чого цілісність фіброзного кільця порушується та утворюється грижа. Такий стан може спровокувати пошкодження нервових корінців хребта, що призведе до виникнення сильного болю або навіть паралічу окремих ділянок тіла. Діагностикою та лікуванням цих захворювань займається невролог – запишіться […]

При випинанні пульпозного ядра через дегенеративно-дистрофічні процеси розвивається протрузія міжхребцевого диска. За відсутності відповідного лікування захворювання прогресує, внаслідок чого цілісність фіброзного кільця порушується та утворюється грижа. Такий стан може спровокувати пошкодження нервових корінців хребта, що призведе до виникнення сильного болю або навіть паралічу окремих ділянок тіла. Діагностикою та лікуванням цих захворювань займається невролог – запишіться на прийом, якщо німіють кінцівки, знижується працездатність, швидко настає втома або порушується дихання.

Протрузія та грижа хребетних дисків: у чому різниця?

Через дегенеративно-дистрофічні процеси диск хребта трохи зрушується. При цьому фіброзна оболонка не розривається, тому в 95% випадків цей стан піддається консервативному лікуванню. Більше серйозна клінічна картина спостерігається, коли причиною протрузії стає травма. У такій ситуації відновити нормальний стан диска без хірургічного втручання неможливо.

При грижі фіброзне кільце розривається. Це може призвести до випадання елемента диска, який втратив зв’язок із пульпозним ядром. Такі порушення провокують стійке ураження структур хребта та викликають сильні болі.

Незважаючи на думку деяких пацієнтів, протрузія вимагає обов’язкового лікування та контролю – невролог у Києві допоможе позбавитися больового синдрому, відновити нормальне положення дисків і точно визначити стадію дегенеративно-дистрофічних процесів. Найчастіше цей стан є попередником грижі, але при своєчасній діагностиці та правильному лікуванні пацієнт зможе уникнути прогресування та небезпечних ускладнень.

Симптоми захворювання

Приводом звернутися до невролога можуть стати такі симптоми, як:

  • больові відчуття у хребті різного ступеня;
  • оніміння кінцівок;
  • обмежені рухи в шийному відділі;
  • біль між лопаток;
  • слабкість рук і ніг;
  • відчуття поколювання в області кінцівок;
  • біль, який поширюється на руки та ноги.

При ураженні поперекового відділу хребта можуть діагностуватися порушення сечовипускання. Якщо протрузія переросла в грижу, то можуть спостерігатися такі симптоми, як підвищення артеріального тиску, сильний головний біль і неможливість виконання деяких фізичних робіт.

Причини виникнення хвороби

Основна причина розвитку протрузії – надмірне навантаження на хребет. При піднятті ваг і нахилах вперед, насамперед, страждає хрящ. Мікротравми міжхребцевих дисків призводять до прискореної дегенерації тканин. Протрузія є наслідком остеохондрозу та змін у структурі хребта. Звернувшись до невролога, ви дізнаєтесь точну причину захворювання, а також визначитеся з діагностичними та лікувальними заходами для максимально можливого відновлення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні