Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЦі продукти зміцнять ваше серце

Ці продукти зміцнять ваше серце

Этот материал также доступен на русском языке
Від серцево-судинних захворювань у світі на рік помирає багато людей. За статистикою, це майже третина всіх смертей. При цьому у підтримці серця у здоровому стані важливу роль відіграє дієта.

Журналіст британського видання Al Araby Al Jadeed назвав дев’ять продуктів, які благотворно впливають на роботу серця.

Обов’язково включіть їх у свій раціон

Листові овочі

Декілька наукових досліджень показують, що існує зв’язок між вживанням великої кількості листової зелені та зниженням ймовірності розвитку хвороб серця. У капусті та шпинаті багато мінералів, антиоксидантів, вітамінів. Також до складу листової зелені входять нітрати, які здатні знижувати кров’яний тиск, запобігати атеросклерозу та покращувати роботу клітин, що вистилають судини.

Цільнозернові продукти

Якщо ви включите до раціону овес, борошно, бурий рис, то, згідно з науковими роботами, у вас знизиться рівень холестерину, систолічний тиск та ймовірність появи серцево-судинних захворювань (на 22 %).

Ягоди

У ожині та полуниці присутні антоціани, які захищають організм людини від запалень та окислювального стресу. Крім того, наукові дані демонструють, що при щоденному вживанні чорниці може знизити індекс маси тіла рівень «поганого» холестерину. Також ця ягода здатна покращити функцію клітин, що вистилають кровоносні судини.

Авокадо

Вважається відмінним джерелом мононенасичених жирів та калію, які позитивно впливають на серце.

Риб’ячий жир і жирна риба

Скумбрія, лосось, тунець, сардина містять омега-3. Ці жирні кислоти сприяють профілактиці аритмії та хвороб серця. Крім цього, вчені говорять про те, що при тривалому споживанні риби у людини знижуються показники тригліцеридів, загального холестерину, цукру в крові натще, систолічного тиску. Отримати омега-3 можна за допомогою прийому риб’ячого жиру.

Волоські горіхи

Вони містять багато різних мікроелементів (зокрема мідь, магній, марганець) і клітковини. З цієї причини волоські горіхи захищають організм від розвитку серцево-судинних захворювань, знижують значення загального та «поганого» холестерину.

Темний шоколад

У ньому можна знайти флавоноїди, які вважаються корисними для серця. Також наукові дослідження показують, що якщо ви будете їсти менше шести порцій на тиждень шоколаду з 70-відсотковим вмістом какао, то зменшіть ризик виникнення інсульту, діабету, ішемічної хвороби серця.

Часник

У часнику є аліцин, який знижує холестерин, тиск та перешкоджає утворенню тромбів.

Оливкова олія

Оскільки в ньому багато мононенасичених жирів та антиоксидантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні