Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я8 ознак того, що ви у гарній формі, навіть якщо вам так...

8 ознак того, що ви у гарній формі, навіть якщо вам так не здається

Этот материал также доступен на русском языке
Люди сьогодні приділяють нездорову увагу здоров'ю, що призводить до іпохондрії.

True Health Initiative відома у всьому світі як організація, що пропонує альтернативний підхід до проблем зі здоров’ям. Лікарі, які працюють у True Health Initiative, намагаються зменшити стрес, пов’язаний із проблемами зі здоров’ям.

На їхню думку, люди сьогодні приділяють нездорову увагу здоров’ю, що призводить до іпохондрії. Сінтія Гейєр, медичний дієтолог та член THI, перераховує 8 ознак справжнього міцного здоров’я.

1. Їдьте лише тоді, коли ви голодні і не переїдаєте.

Якщо ви не їсте безконтрольно та психологічно не прив’язані до їжі, вас це влаштовує, і ви можете рухатися далі.

2. Ваше меню корисне для здоров’я.

Їжте домашню та різноманітну їжу. Не обмежуйте свій раціон курячою грудкою з рисом або навпаки, не перестарайтеся з солодощами та смаженою картоплею.

3. Їжте стільки, скільки потрібно вашому тілу.

У кожної людини свої потреби у харчуванні. Немає універсальної формули для розрахунку необхідної кількості калорій, все індивідуально. Ви можете їсти менше або більше октаналів, і це не буде проблемою. Важливо прислухатися до свого тіла та намагатися зрозуміти, що йому потрібно. Якщо ви можете це зробити, вітаємо!

Коротше кажучи, перші три пункти поради зводяться до одного: їжте нормальну та різноманітну їжу, не їжте надто багато чи надто мало і, найголовніше, не шахрайствуйте.

4. Ви можете піднятися сходами та нормально дихати.

Це показник того, що ваше тіло знаходиться у добрій фізичній формі. Вам не потрібно мати неймовірну витривалість або багато тренуватися, щоб вважатися здоровим. Якщо ви не відчуваєте, що захекалися, піднімаючись сходами, значить, все гаразд.
«Якщо ви можете піднятися на два поверхи без зупинки і відчуваєте себе добре, значить, ви в хорошій фізичній формі. Це означає, що ваше тіло може виконувати звичайну щоденну фізичну активність.

5. Ви відчуваєте різні емоції – від смутку до хвилювання.

Хороше психічне здоров’я немає нічого спільного з оптимізмом 24 години на добу. Злість час від часу – це нормально, смуток – це щось нормальне, роздратування та депресивні стани – це щось нормальне. Здатність відчувати ці емоції є ознакою хорошого психічного здоров’я. Також важливо розуміти, що жодна з цих емоцій не є постійною.

6. Ви можете прокинутися рано без будильника.

Це означає, що ви можете прокидатися щоранку, не турбуючись і відчуваючи себе добре. Неважливо, в які дні ви повинні вставати о 5 ранку. Йдеться про дні, коли у вас простіший графік і вам не потрібно вставати в незвичайно ранній час.

Якщо ви відчуваєте, що висипаєтеся і відпочиваєте, можете рано вставати і почуватися добре, отже, ви здорові.

7. Не засинаєте відразу.

Зрозуміло, бувають важкі дні, коли засинаєш на секунди — щойно голова торкнеться подушки. Це цілком нормально, навіть якщо це відбувається не щодня. На думку вчених, нормальний процес засипання займає від 10 до 20 хвилин. Це має бути плавний і повільний процес.

8. Ви маєте достатньо енергії, щоб робити те, що ви хочете.

Якщо вам не потрібно виживати в циклі “сон-їжа-робота-сон”, це нормально. У вас достатньо енергії для того, що вам потрібно, наприклад, для ігор з дітьми, зустрічей із друзями, знаходження часу для улюблених занять.

Є одна проста формула: якщо ти нормально харчуєшся, добре п’єш і рухаєшся протягом дня, то ти молодець.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні