Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЩо робити, якщо на роботі скоротили перед пенсією?

Що робити, якщо на роботі скоротили перед пенсією?

Этот материал также доступен на русском языке
Після звільнення зі скорочення штату ви можете стати на облік у Центрі зайнятості, де вам допоможуть знайти відповідну роботу.

«Я народилася 28 жовтня 1964 року. Працюю на посаді молодшої медичної сестри (санітарки) у фельдшерсько-акушерському пункті. Потрапила під скорочення штату і звільнена з 4 серпня 2022 року. Мені сказали, що після скорочення мене поставлять на облік у центрі зайнятості, а за півтора року до того, як мені виповниться 60 років, я маю право перейти на пенсію. Поясніть мені, чи мали право скорочувати мене? І чи справді центр зайнятості мене утримуватиме весь цей період?

Галина Колесник, село Івашків, Одеська обл.»

Відповідно до законодавства України, підприємство має право самостійно визначати свою організаційну структуру, встановлювати кількість працівників та штатний розпис. Всі ці закони продовжують діяти і у воєнний час, тому ваше скорочення, швидше за все, було правомірним.

Після звільнення зі скорочення штату ви можете стати на облік у Центрі зайнятості Подільського району, де вам допоможуть знайти відповідну роботу.

Поки така робота не знайдеться, ви маєте право протягом 12 місяців отримувати допомогу у розмірі 75% від заробітної плати з останнього місця роботи. Після закінчення визначеного терміну та за певних умов Ц-центр зайнятості дійсно може передати клопотання до Пенсійного фонду для призначення дострокової пенсії.

Тим не менш, дати точні відповіді у вашому конкретному випадку ми не можемо, тому що ми не маємо достатньої інформації, і ми не знаємо всіх нюансів.

Вам потрібно прийти з документами до Центру зайнятості Подільського району. Там вивчать ваші документи та дадуть відповіді на всі запитання.

Адреса Подільського центру зайнятості:

м. Подольськ, вулиця Соборна, 239.

Телефон: (048-62) 2-09-70.

Ірина Валентинова

Нове на сайті